Bilder från Skogsmulleriket på Billingen. Billingetrollets grotta, Fjällfinas kåta, Laxes bäverkoja och Skogsmulles hydda. Och en brygga ut i vattnet. bild1Bilder från Skogsmulleriket på Billingen. Billingetrollets grotta, Fjällfinas kåta, Laxes bäverkoja och Skogsmulles hydda. Och en brygga ut i vattnet. bild2Bilder från Skogsmulleriket på Billingen. Billingetrollets grotta, Fjällfinas kåta, Laxes bäverkoja och Skogsmulles hydda. Och en brygga ut i vattnet. bild3Bilder från Skogsmulleriket på Billingen. Billingetrollets grotta, Fjällfinas kåta, Laxes bäverkoja och Skogsmulles hydda. Och en brygga ut i vattnet. bild4Bilder från Skogsmulleriket på Billingen. Billingetrollets grotta, Fjällfinas kåta, Laxes bäverkoja och Skogsmulles hydda. Och en brygga ut i vattnet. bild5

Skogsmulleriket

Nu har Skogsmulle och alla vänner flyttat in i Skogsmulleriket på Billingen. Skogsmulleriket består av fem olika hyddor som du hittar runt Åsbotorpsjön. Det är ett spännande och tillgängligt utflyktsmål för dig som besökare. Hyddorna är öppna dagtid kl. 08.00-20.00 och i de olika hyddorna finns olika aktiviteter.

Exempel på aktiviteter att göra i Skogsmulles rike:

Skogsmulles koja
Gissa bajset- vilket bajs tillhör vilket djur?

Fjällfinas kåta
I kåtan kan du se och känna på saker ifrån fjällen. Utanför kåtan finns Fjällfinas naturlek, där kan du leka, träna motorik och balans.

Novas Rymdskepp
Se stjärnhimmeln genom en glaskupol i taket!

Billingetrollets grotta
Provsitt Billingetrollets trolltron. Här finns en ljud-vev så du kan få höra Billingetrollet berätta lite om djur och natur.

Laxes Bäverkoja
Här kan du titta ner i vattnet genom ett fönster i golvet och lära dig mer om skräp i våra vatten.

Tillgänglighet

Skogsmulleriket på Billingen är en satsning på natur och friluftsliv på Billingen för målgrupperna barn och ungdomar med/utan funktionsvariationer. Promenaden runt Åsbotorp är tillgänglig för barnvagnar och rullstolar.

Friluftsliv möter digitala världen

Målsättningen med Skogsmulleriket är att fler ska upptäcka och få ett ökat intresse för vår fantastiska natur runt Billingen genom rörelseglädje och friluftsliv. Utöver vissa aktiviteter i hyddorna finns det även möjlighet att få en mer fördjupad naturupplevelse i form av ett spel/app. Träffa Skogsmulle och hans vänner i 3D i den app som har tagits fram speciellt för Skogsmulleriket på Billingen. I appen får du följa med Skogsmulle på äventyr i Skogsmulleriket runt Åsbotorpsjön.

Utmed slingan runt Åsbotorpsjön finns skyltar med scanningssymboler. Scanna symbolerna och lyssna på figuren som dyker upp, vad har hen att säga. Det blir ett äventyr med Skogsmulle och hans vänner för både stora och små.

Appen är anpassad för barn i åldern 3-12 år och personer med funktionsvariationer. Med hjälp av bildsymboler från Widgit Go, som är ett hjälpmedel för kommunikation, språkutveckling och kognitivt stöd, kan appen även användas av icke svensktalande som kan förstå genom bildsymbolerna. Under inställningar i appen kan du välja att ha ljud på/av, text på/av och Widgitsymbolerna på/av.

Appen finns tillgänglig att ladda ner från Google Play och App Store.