Mountainbike

I skogen på Billingens fritidsområde finns det speciella spår för dig som kör mountainbike.

Moutainbikespåren ligger utplacerade kring de ordinarie motionsspåren. Det är uppskyltat var du får cykla, vänligen respektera detta. På området finns två olika startplatser, startplats 1 och 2 där olika spår utgår ifrån. Vid stora parkeringen/infotavlan finns mer information om våra spår. 

AKTUELLT

Ursäkta röran, vi skyltar om!

Under våren kommer det ske en del arbete med cykelspåren. Alla markeringar på spåren ska ses över och bytas ut. Det vita spåret kommer bli grönt, det gröna blir blått och det blåa försvinner.  Det gör att vi skyltar mer i enlighet med andra cykelanläggningar. Den nya skyltningen kommer göra det enklare att hitta till starten och runt spåren.

 Vi räknar med att omskyltningen är helt klar i mitten av maj.

 

Tänk på att:

  • Använd hjälm   
  • Visa hänsyn för varandra   
  • Följ anvisad åkriktning   
  • All cykling sker på egen risk
  • Cykling är endast tillåtet på markerade cykelspår!
  • Fram till och med 31 mars kan det vara öppna skidspår på delar av området.

 

De olika spåren:

Startplats 1

 

 

Orange MTB-spår 6 km och 8,4 km Medelsvår
Varierat spår med mycket tekniska nedfarter och stigningar. Spåret innehåller en hel del rötter och stenar. Extraslinga på 2,4 km. Den längre slingan har fler nedförsbackar med mer flowkaraktär och bjuder på en fin naturupplevelse.

 

Gröna milen / Hellnermilen Lätt
Gröna milen är ett av de ordinarie motionsspåren där cykling är tillåten. Gröna milen är ett platt, uppgrusat milspår. Cykling ska ske i motsatt riktning än den ordinarie dragningen. Observera att de som springer eller går har företräde.

 

Lila milen / Jansson 10:an Medelsvår 
Lila milen är ett av de ordinarie motionsspåren där cykling är tillåten i motsatt riktning. Ett starkt  kuperat och uppgrusat milspår. Vissa sträckor är mer terrängliknande. Observera att de som springer eller går har företräde.

 Startplats 2

Grönt MTB-spår 1 km Lätt 
Lämpligt mtb-spår för hela familjen. En grusad stig med några doserade kurvor, mindre hopp och lättare tekniska moment. Det går att cykla med alla typer av cyklar! 

 

Blått MTB-spår 6,3 km Medelsvår  
För dig som har vana att cykla mtb. Spåret innehåller en teknisk nedförsbacke   och en längre teknisk stigning. Längs spåret finns en hel del rötter och   stenar. Lämplig cykel: mtb med kraftigare mtb-däck och mtb-utväxling. Cykeln behöver dessutom ha bromsar fram och bak.

 

Rött MTB-spår 10 km Svår-Medelsvår
Röda spåret   är det mest varierade av samtliga spår och innehåller både mycket tekniska nedfarter och stigningar. Spåret innehåller en hel del rötter och stenar. På Billingens sydsluttning ned mot Våmbsdalen, går spåret genom ängsmarker, där stigarna har hög flow karaktär.

 

Svart MTB-spår 7 km, Föreningsspår Svår
Det svarta mtb spåret är för dig som är tävlingscyklist eller har en mycket hög teknisk mtb förmåga. Spåret innehåller både mycket tekniska nedfarter och mycket  tekniska stigningar. Spåret är starkt kuperat med Strupen som avslutningsbacke. Spåret innehåller redan välkända tekniska partier som Berntbacken och Ättestupan.

 

Cykelspåren på Billingens fritidsområde har utvecklats mycket tack vare stora ideella insatser av Skövde Cykelklubb.