Bild över Billingens fritidsområde

Om Billingen Skövde

Billingens fritidsområde är ett av Västergötlands mest kompletta sport- och rekreationsområden och dessutom officiellt Vasaloppscenter för cykel, löpning och skidor.

Billingen passar också den som bara vill ta det lugnt och njuta av den vackra naturen, promenera, fiska eller grilla med familj och vänner.

Ett berg av upplevelser!

På fritidsområdet finns unika träningsmöjligheter. Här finns bland annat alla förutsättningar för att träna inför Klassikerns olika grenar – året runt – enskilt eller i grupp. På vintern finns skidspår, slalombacke, pulkabacke och isbana med mera. På sommaren finns bland annat en 50 meters utomhusbassäng för simträning, utegym och en spännande aktivitetsplats som inbjuder till lek för hela familjen. Det finns flera motionspår för löpning och promenader med olika längder och svårighetsgrader, samt flera mountainbikespår. Allt detta på bara några minuters biltur från centrala Skövde.

Vill du stanna längre finns det möjlighet till boende på hotell, i stugby eller på vandrarhem.

Utveckling av Billingen

Skövde kommun har en vision om att utveckla Billingen till att bli ett av södra och västra Sveriges mest besökta besöksmål, såväl sommar som vinter. Här kan du läsa mer om Billingeprojektet -->